ADAC

Njemački ADAC dodijelio je kampu Čikat s otoka Lošinja prestižno priznanje Superplatz, te je tako kamp Čikat postao 13. hrvatski kamp uvršten u najprestižnije društvo najboljih europskih kampova koji nose titulu Superplatz (134 kampa u Europi). Ulaskom u sam vrh kamping industrije u Europi, kamp Čikat potvrdio je da je jedan od omiljenih kampova u Hrvatskoj, što dokazuje i sve veći broj gostiju u kampu tijekom godine. Kamp Čikat posljednjih nekoliko godina znatno je podigao kvalitetu kampiranja na otocima Cresu i Lošinju.

Footwear

 

Podsjetimo, ADAC je njemački i europski automobilski klub sa preko 18 milijuna članova, posebnu pozornost pridaju kampiranju, a o popularnosti i vjerodostojnosti njihovog vodiča za kampiste dovoljno govori i činjenica da se isti naziva „kamperskom biblijom“. Za dobivanje priznanja potrebno je zadovoljiti stroge kriterije ADAC-ovih inspektora te ostvariti najbolje ocjene u pet kategorija koje se ocjenjuju: uređenost kampa općenito, mogućnost kupanja, slobodno vrijeme, opskrbljenost kampa (gastro ponuda), sanitarije – prosječna ocjena inspektora mora biti 5 od 5.

Priznanje ADAC Superplatz potvrda je dugogodišnjeg ulaganja tvrtke Jadranka turizam d.o.o. u četiri kampa u njihovom portfelju: kamp Slatina, kamp Bijar, kamp Baldarin i kamp Čikat. Podsjetimo i da je uz ovogodišnje priznanje Superplatz ADAC prošle 2019. godine uvršten i u Leading Campings of Europe (udruženje 38 najboljih kampova Europe), te da je ponio i još nekoliko priznanja na 13. Kongresu Hrvatskog kampinga. 

 

Službena dodjela priznanja održala se na sada već tradicionalnoj ADAC Gala večeri na sajmu u Stuttgartu u siječnju 2020. gdje je tvrtka Jadranka turizam d.o.o. također predstavlja svoje kampove tokom cijelog trajanja sajma od 11.– 20. siječnja 2020.