Udruga kampista Hrvatske

forum
Sada je: 29 ožu 2024 00:36.

Vremenska zona: UTC+02:00




Započni novu temu  Odgovori  [ 248 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 9 10 11 12 13 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 08 tra 2017 13:27 
Offline
iskusni kampist

Pridružen/a: 12 lip 2013 13:23
Postovi: 324
Nije premalo. Armaflex je odlična (pogledaj toplinski koeficijent!) a bogami i skupa izolacija.

_________________
Super zabava za kućne vozače - http://superauti.com


Vrh
   
PostPostano: 08 tra 2017 16:06 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
Marti ako planirate kombi koristiti preko cijele godine a naročito zimi tokom skijanja tada se isplati uložit u izolaciju. Ako ce to bit kombi koji ce posjecivat toplije krajave tokom sezone godišnjih onda budi kao manager, imaš već postojecu izolaciju i piči dalje sa novim projektima tj troškovima. Ako ti je postojeca malo tada zalijepi novu preko postojece i problem riješen...zapamti da je sve postojeće bolje nego ništa....

Problem ce ti biti instalacije zbog kojih ćeš morat kopat po postojeceoj izolaciji.(struja -voda) ..dakle najprije idu INSTALACIJE pa tek onda IZOLACIJA....a izolaciju već imaš....a instalacije nemaš....dakle kada postavite instalacije tada vidite što je ostalo od izolacije pa preko postojeće postavite novu...ako treba....kada počnete tada ce te posao tj situacija na licu mjesta voditi što i kako....ne zaboravite da što više strujnih priljučaka to bolje...


Vrh
   
PostPostano: 09 tra 2017 07:28 
Offline
trudi se

Pridružen/a: 08 ožu 2017 01:59
Postovi: 27
Dobro jutro. Koristit ce se najviše preko zime...
Već je i struja postavljena ispod armaflexa, tako da nemamo oko toga problem. Postavit cemo vodu.
A sta bi bilo najbolje postaviti preko armaflexa sto se tiče dodatne izolacije?


Vrh
   
PostPostano: 13 tra 2017 18:00 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
http://www.armacell.com/WWW/armacell/IN ... CE003E61EE

Znaš Engleski pa vidi ovu stranicu, sve je rečeno, možda i ponajbolja izolacija na tržištu. Obavezno ide kod gradnje brodova na A/C i Frižidere.....a u zadnje vrijeme i na paru koliko vidim....
Odlična jer je mekana pa se može nadoštukavat i rizat po volji a onda rupe samo popuniš......nema boljega i lakšeg materijala....posebno otporan na mikroorganizme....NE TREBA NIŠTA PREKO NJEGA DODAVAT! ako je debljina 1-2 cm!

Svrha je izolacije da se spriječi rošenje na hladnijoj strani. Naime razlikom temperatura na stijenci kombija gledano u smijeru vanjska/unutrašnja strana se zbog sadržaja vlage u zraku koji imaš u unitrašnjosti na recimo temperaturi od 22C kada on dolazi na stijenku koja je iz vani ohlađena na 5C odmah se počinje izlučivati vlaga jer se taj zrak naglo hladi. Ovisno o količini vlage i razlici temperatura ako niš drugo stvaraju se malešne kapljice vode na površini gdje se odvija taj doticaj. Ta vlaga onda polaganno se taloži i kao voda pada po zidu na pod. Ostalo je jasno....tj kamo i u koje probleme to vodi. U industriji se na to pazi da se smanje toplinski gubici po cjevovodu koji se onda izoliraju a i zbog zaštite ljudi obzirom na visoke/niske temperature...kod kombija ce se smanjiti razlika temperatura na stijenci pa se nece niti stvarati kondenzacija.

Dakle u svakom slučaju sto deblje to bolje....uostalom žene to puno bolje znaju! :banana-dance: Izolacija mislim!

Ako te zanima ovaj proces...uči se u tehničkim školama...meni to niti onda a ni danas nije previše bilo jasno kako to funkcionira - posebno magla...... :handgestures-fingerscrossed: glavno da je u index bila upisana dvojka :handgestures-thumbup: :obscene-drinkingcheers: a kako to funkciona vrag ce ga znat... :obscene-drinkingcheers: :handgestures-thumbup:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Vodena_para
https://e-kako.geek.hr/znanost/kako-dol ... denzacije/
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.aspx?id=258135

Dakle ako ovo pročitaš sada ćeš shvatit zašto u kombijima svi držimo one paketiće sa silikom koji skupljaju vlagu a trgovački ih lanci nazivaju SKUPLJAČI VLAGE....ne možeš vjerovat koliko vlage su u stanju skupit a sve zbog nezatvorenih ventilacijski otvora kuda ulazi vlažan zrak i stvara probleme....a tih otvora ima posvuda...

rješenje je kako kolekcionari cuvaju svoje izloške - uvijek ista temperatura koja je uvijek viša od temperature rosišta za vlagu zraka a to znaci da moraju i grijat i sušit zrak u prostorijama....


Vrh
   
PostPostano: 18 tra 2017 22:17 
Offline
trudi se

Pridružen/a: 08 ožu 2017 01:59
Postovi: 27
Dobro to oko izolacije je jasno.
Ova pretvorba ce nas do ludila dovesti.
Problem vode...
imamo kanistar 80 l za cistu vodu i 30 za prljavu.
Imamo potopnu pumpu od 7,5 l u min koja ima jednu žicu , to je tih 12v. Pumpu ubacimo u kanistar i spojimo na cijev koja ide do špine. A sta žica ide direkt na akumulator? Jer ako ide direkt to znaci da ona stalno radi. ???
Ili treba iz akumulatora spojiti prekidač pa na prekidač pumpu?
I onda kad želimo vodu iz spine, upalimo prekidač i pumpa pocinje raditi ...

Najjednostavnije bi bilo da samo otvorimo špinu i da onda pumpa pocinje raditi jer je direkt spojena na akumulator.
Ovo je ful prekomplicirano


Vrh
   
PostPostano: 18 tra 2017 23:39 
Offline
kamperska gerijatrija
Avatar

Pridružen/a: 28 pro 2016 13:42
Postovi: 634
Lokacija: SB
Upleli ste se u neverending story, ali polako, naučit ćete svašta usput! Najbitnija je dobra volja, ostalo se usvoji savjetima, praksom i metodom "pokušaja i promašaja".

U nekim su sustavima slavine izvedene sa mikroprekidačima ( vlasnici Adria su to spominjali na ovim stranicama, čini mi se da su spominjane i neke cijene od 30-ak € za slavinu) koji pri puštanju vode zatvaraju strujni krug i aktiviraju potopnu pumpu. To bi otprilike bilo ovo što ste spomenuli kao vama najjednostavnije rješenje. U mome je slučaju sustav napajanja vodom izveden preko tlačne pumpe i ekspanzione posude. Pumpa reagira na pad tlaka vode i uključuje se po potrebi, tj. ovisno o tlaku u sustavu, recimo kao sustav hidrofora, poznat iz vikendica i domaćinstava koja nemaju priključak na vodovodnu mrežu, ali umanjenih dimenzija i kapaciteta.

Jednom kada sve bude gotovo :banana-dance: ( a doći će i taj dan, ma koliko vam to daleko i nedostižno bude u pojedinim trenucima izgledalo!), nemojte zaboraviti da zimi ( kod nas gdje su temp. ispod 0) treba ispustiti svu vodu iz sustava. Dakle, nemojte zaboraviti ugraditi i ventil(e) za ispust vode iz sustava!


Vrh
   
PostPostano: 19 tra 2017 19:53 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
Kao prvo tank za otpadnu vodu i tzv sive prljave vode bi trebali biti isti tako da kada puniš jednog prazniš drugog jer ce vam se to sve preliti po kombiju a siva voda smrdi ko sam vrag!. tank sive vode mora bit ispod kombija ili u kombiju i mora imati ventil za pražnjenje u za to prihvatne šahte koje ima i kamp u kojemu radiš. Ako je ispod kombija tada mora imati grijač da se voda zimi ne smrzne. Dake klasik kamper ima obično ispod sica 100 litri vode koja traje za dvije osobe 4 dana i koja se slijeva u ovaj od sive vode isto tako od 100 litara. Ako ti Talijan na parkingu nađe i malo vode ispod kombija slijedi kazna! Neki u kombijima imaju kanistere i za sivu i čistu po 20 litri odmah ispod sudopera pa pune- prazne na taj ručni način. Dakle i to je mana kombija!

Špina ima sustav da kada je otvoriš tada ugrađeni mikroprekidač spaja struju na pumpici koja je uronjena u kanistar vode. Pumpica ima dvije žice i spaja se u principu osnovnog strujnog kruga koji se uči u školi. Prekidačem prekida se UVIJEK PLUS POL! Jasno sada ce vam trebati i poseban akumulator. Jer treba vam i svijetlo u kombiju koje recimo ostane uključeno kada odete u grad pa isprazni startnu bateriju pa ne možete upaliti kombi. Dakle ide tzv LEISURE baterija ili nazovimo je pomoćna koju sada treba punit preko alternatora. Tada se mora ugradit posebni rele koji kada se isključi kontakt brava odvaja startnu i pomoćnu bateriju.

Ima i jednostavan sustav koje su imale stare kampice!. Špina obična klasik iz Peveca koja se spoji cijevom na pumpicu. tada postaviš jedan nagazni prekidač kojega koliko držiš toliko pušta stuju i vrti pumpicu. Dakle špina je otvorena ali tek kada nogom nagaziš prekidač ide voda koja odmah staje kada otpustiš nogu sa gasa , recimo . To bi za vas bilo za početak najbolje! Jer sada ima i topla voda pa tko pere padele i loncve u HLADNOJ vodi! Ali za to treba i grijač vode! Ujutro cete se prat u koritu u kome se peru i padele i lonci pa ce vam se skoro pa malo gadit pa cete poželjet kupaonicu ali tko se tušira u HLADNOJ VODI.

Drugi je sustav tzh hidrofor-hidropak sistema. Pumpica ima struno napajanje koje uključuje tlačni prekidač tako da kada padne tlak vode u sistemu ona radi i tu se stavljaju isto obične špine.

Pošto nemate tople vode a trebala bi vam samo jedna špina HLADNE vode ovo sa nagaznim prekidaćem bi vam pomoglo. Vidi po starim kampicama iz pocetka 90-ih koje su na prodaju za dijelove pa uzmite čitav šank sa lavandinom, špinom i prekidačem. Jeftino cete proč a imat cete za početak dovoljno.
Vremenom cete vidjeti sto fali pa cete dograđivati.

Baš zbog ovih stvari sam odustao od kombija i priklonio se kamperu jer nakon cjelodnevne vožnje TREBA TUŠ sa TOPLOM VODOM kao i za KUHINJU: AKo cete po kampovima tada vam je jedan sudoper sa hladnom vodom dovoljan!
O zahodu to je posebna priča za jednu drugu zgodu....

Simon je to ovdje lijepo na forumu opisao pa vidi na slikama....prethodni postovi

za početak bi ovo bilo dovoljno....da se upoznate sa materijom...
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 721#images

Dakle staru kampicu i deri i preslaži!


Vrh
   
PostPostano: 19 tra 2017 22:44 
Offline
trudi se

Pridružen/a: 08 ožu 2017 01:59
Postovi: 27
Imamo mi već struju provučenu i taj akumulator dodatni samo za struju iza.
Ali ako stavim tank sa šporkom vodom ispod kombija i napravimo mu izolaciju, Npr armaflex , onda ne bi trebala se voda zamrznuti i ne treba grijač??
Hvala.


Vrh
   
PostPostano: 20 tra 2017 19:12 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
Pa u principu si u pravu djelomično što se tanka otpadne vode tiče jer to bi bilo rješenje na duge staze! Do nekih -10 bi to moglo izdržat sa debljinom izolacije od 2 cm! Usporedi izolaciju u Bauhausu. Uostalom taj tank ti ja praznim po sistemu starih kampica, one su ti imale direkt cijev bez tanka tj slobodni ispust na pod pa teba stavljati bujol (vjedro) ispod kampice a kada se napuni tada ga izliješ u obližnji šaht! Alternativ je :obscene-drinkingcheers: Kada kreneš u vožnju tada malko otvoriš ventil da kaplje po cesti...Glede izvedbe---

Vidi na you tube kako to rade englezi ponajbolje je imati dva kanistra ispod sudopera i to odmah na vratima sa vanjske strane tako da kada otvoriš klizna vrata odmah imaš kuhinjski element čija vratašca otvoriš i mijenjaš oba kanistra bez problema. Jer vjeruj 20 litara se vode isparazni bez problema tokom dana...10 litara po osobi bez problema ide dnevno!

Evo vam slika a ideje ce doć same tokom izvedbe,,,
https://www.google.nl/search?q=camper+v ... M:&spf=302

uostalom i ja sam počeo od nule kao vi sa ulaskom na you tube i slikama

Mixi caravaning je dobar ali imaju malu zalihu, pa treba naručit a kada salju UPS tada samo poštarina dođe 50€ ali vjerujem da bi klasicnom poštom bilo jeftinije..jako su #user frendly# i odmah odgovaraju na mail...za primjer .meni dijelovi za Jeepa dolaze iz njemačke po 10€ poštarine...u LJublajni ima dobar servis od Adrie pa obično usput uvijek svratim kod njih,,,adresu ceš nać u Adrinom servisnom popisu a odmah su na auto cesti za Koper...mixi caravan je kod kranja odmah uz autoput...ovi naši za jahte isto imaju dobar izbor ali izbjegavaj to jer odmah ako je JACHT je 30% skuplje...imaju talijansku robu...


Vrh
   
PostPostano: 20 tra 2017 21:31 
Offline
trudi se

Pridružen/a: 08 ožu 2017 01:59
Postovi: 27
Hvala puno na zaista iscrpnim odgovorima!
Da dosta stvari nam je jasnije sad, a i gledamo YouTube ali ovaj forum je stvarno od najveće pomoci.
Skoro skoro mi dođe da idem po kampu žicat goste da mi pokažu sisteme u njihovim kamperima ali mi je ipak malo bed hehe.
Zasad imam dovoljno informacija za par dana rada pa se javim ako negdje zapnemo hehe


Vrh
   
PostPostano: 21 tra 2017 19:15 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
Ponekada mi je bilo neugodno zagledavati se ljudima u kampere ali što ćeš počeo sam kao i vi sa identičnom idejom....

pogledaj samo koliko ovi ljudi su si dali truda

https://campervanconverts.com/tag/conve ... ep/page/4/

u biti najvažniji je raspored da se lipo u kombiju osjećaš, u biti moraš imati jedan veliki i udobni dnevni boravak gdje cete popodne nakon vožnje akumulirati novu snagu....svakako već sada ostavit mjesta za kupaonicu .....uostalom u brodogradnji sada ugrađuju modul - kompletna kupaonica je od plastike i samo se ubaci, a sto se tiče kombija kuhinja se isto ubaci modulno dakle citava unutrašnjost kombija se modulno ubaciva tako da na tehnički ide gol....

evo pregršt ideja jer kada krenete u preinaku tada ce bit kasno za zaokrete , morate svakako unaprijed odrediti put...
https://www.google.hr/search?q=camper+v ... pr=1#spf=1

ima toga puno na you tube pa pogledaj rasporede , ja preferiram ako imate djece ili planirate ih, svakako više mjesta za njih jer godine idu a djeca jaaako brzo rastu....a kada odrastu ..onda vas napuste jer moraju odabrat svoj put pa tako da imat cete i viška prostora na žalost takav je život...

počnemo udvoje i završimo udvoje...stoga cijenite jedno drugo i nemojte dozvolit da vas prilike te zlobni i zavidni ljudi rastave....a pogotovo novac....on je primarni neprijatelj!

vjerujem da govoriš njemački i jasno talijanski a za holandeze engleski pa ceš razumijeti ove linkove...


Vrh
   
PostPostano: 21 tra 2017 19:39 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
Nastavak na prethodni post :obscene-drinkingcheers:

ovo mi je bila omiljena početna stranica i kritična točka kada sam napustio koncept T4-5 i prebacio se na Ducata....koji ima najbolji motor (malo iza mercedesa) jasno sve dok nisam sjeo u kampera....

http://www.convertyourvan.co.uk/camperv ... anner.html


u biti smo kupovali u Sloveniji -+ Mariboru nešto veću kampicu.....tada sam ga snimio parkiranog po strani i samo poslao ženu neka mu škicne u unutrašnjost..... :handgestures-fingerscrossed:

:handgestures-fingerscrossed: :handgestures-thumbup: :bow-blue: :bow-blue: :bow-blue: :bow-blue: :bow-blue: :bow-blue: jasno da sam tada dobio zeleno svjetlo i podršku za ..... :banana-dance: :banana-dance:

:bow-blue: :bow-blue: :bow-blue: :bow-blue: :bow-blue: :bow-blue:
.kampera....


Vrh
   
PostPostano: 24 tra 2017 22:43 
Offline
trudi se

Pridružen/a: 08 ožu 2017 01:59
Postovi: 27
Hehehe zanimljiva priča :)
Hvala, hvala!!

Evo sad smo u dilemi za završni izgled zidova
Šperploča otpada jer zelim neku modernu boju, sivu ili tako nesto

Onda našli smo lijepu boju laminata. Pa gledamo dosta njih je stavilo brodski pod onda cemo valjda mi uspjet postaviti laminat. Također smo razmišljali o forexu.
Problem i za forex i za laminat je sto prema krovu kombi je savijen i neravan a forex se ne moze savijati. AKo uzmemo cijelu ploču Morat cemo rezati da spojimo sa krovom i to ce ružno biti
Any idea?


Vrh
   
PostPostano: 25 tra 2017 06:58 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen/a: 04 lip 2009 07:43
Postovi: 5524
Lokacija: From The Balkony
tanji forex do 5 mm možeš savijati, ali ne pod kutovima pod kojima završava kut u kombiju...

ali koji takav čvrsti/kruti materijal možeš savinuti pod kutom 90 stupnjeva?

ja imam forex 5 mm postavljen u udubine s unutrašnje strane kombija (predviđena mjesta za stakla) kao zaštitu od unutrašnjih predmeta i za sada nakon 5 godina čini mi se odlično...

_________________
ljeti kampiranje, zimi skijanje... slika


Vrh
   
PostPostano: 27 tra 2017 21:39 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
Kada budete planirali unutrašjost korisitite neki od programa koje koriste građevinari....

http://www.jutarnji.hr/domidizajn/inspi ... a/5961153/


nevjerojatno kako to može pomoć da se isfinalizira ideja i vidi kako bi to bilo u praksi....

da li je to taj forex materijal?
http://www.tgart.hr/ponuda/plocasti-mat ... AkqN8P8HAQ


Vrh
   
PostPostano: 03 svi 2018 10:04 
Offline
trudi se

Pridružen/a: 08 ožu 2017 01:59
Postovi: 27
Pozdrav svima,
već stvarno dugo je prošlo otkad sam postavljala pitanja ovdje a svi vi ste jakoo strpljivo i lijepo mi odgovarali.

Eto nakon točno godinu dana uspjeli smo završiti svoj kombi i pretvoriti ga u kamper.

Ali kamper stvarno jer smo napravili atest i sad for real imamo kamper :D :):)

u ovih godinu dana otkad smo kupili kombi prošli smo stvarno punooooo toga sa njim. Najprije kratka putovanja po Hr tipa jednu dvije noći. Onda smo počeli po Sloveniji i Italiji, pa išli smo skoro mjesec dana na godišnji po Hr, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Austriji i Sloveniji.
sad opet kratka putovanja,jer sezona počinje.
Prošli smo Hr i Sloveniju uzduž i poprijeko da sad više uopće nemam ideja gdje bi mogli ići hehe.
Evo ovaj vikend planiramo ići u Bosnu.
Pišem to jer sam fuuul sretna, jako volim putovat i sad mogu to bez velikih troškova i bez traženja smještaja. A i tako je lijepo biti u nekom kampu u prirodi.


da ukratko opišem šta smo sve napravili,možda će nekome pomoći. U prijašnjim postovim piše šta je već bilo napravljeno tako da ću napisat šta smo dodatno napravili. za završnu oblogu iznad izolacije postavili smo medijapan ploče koje smo ofarbali 2x da ih zaštitimo. To je baš bila zajeb... napraviti jer smo htjeli da bude u milimetar točno postavljeno na stjenakama kombija. I uspjeli smo.
kako radim u kampu, imam dosta kontakata sa depoima i jedan jako ok vlasnik mi je dopustio da rasturimo jednu prikolicu i uzmemo sve šta nam treba. Tako da smo mi lijepo cijelo kupatilo izvadili i tako neke sitnice viseće ormare itd.
krevet smo malo skratili, bio je već postavljen unutra i napravili smo kupatilo. Kupili smo ivericu od 10 i 16 mm i prema potrebi postavljali određenu debljinu. Također je bila zajeb.. napraviti zidove kupatila jer kako je kombi zaobljen to je sve trebalo odrezati u mm. od alata smo imali ubodnu pilu i brusilicu :D :D
ubacili smo wc unutra i tuš kadu, još nismo lavandin sa špinom postavili jer nismo stigli a i ne znam ako će nam trebat. dosad smo se snalazili.

kuhinjicu smo isto tako napravili sa jedne strane lavandin ispod lavandina frižider i onda do toga mali špahor sa 2 plamenika i ispod imamo 2 ladice di stane ful puno stvari.

do wc smo napravili klupu za dvije osobe, ispod klupe imam prostor za stvari.

još trebamo napraviti ormar iznad kreveta, ormar iznad klupe i mali ormarić za cipele pored bočnih vrata. to sad sve pomalo radimo.
plinska boca stoji ispod kreveta i mora biti nepomično pričvršćena. mi smo je stavili za potrebe atesta u neki držač za plinsku bocu koji smo skinuli iz prikolice i sa gurtnama je pričvrstili. to ćemo još urediti. zasad vodu imamo u kanistrima od 20l ispod kreveta jedan za čistu i jedan za šporku vodu. pumpa za vodu je neka iz bauhausa i košta 100 i neš kuna i super je.

e sad atest.
prošao je bezbolno a njega me najviše bilo strah. elaborat sam napravila doslovno u roku od sat-dva večer prije atesta.
na tehničkom su pregledali sve i poslikali i zapislivali ono šta trebaju, imaju već upitnik pripremljen.
poslali su moj elaborat i slike i sve to šta su oni pisali u CVH. onda u ful kratkom roku su javili iz CVH da mi treba shema električnog napona 220v ovjerena od električara. To smo nacrtali i električar je potpisao i pečatirao i poslali smo. Odobrili su odmah isti dan:)
napravili smo tehnički i dobili novu prometnu.
cijena atesta je 840 kn.

sad mi se kombi vodi kao M1.

ono što je obavezno za napraviti ako želite kamper je krevet, kuhinjica, klupa sa stolom i ormar.
ljudi iz CVH su ful ok i slala sam im mailove sa nejasnoćama i sve su mi pomogli i usmjerili me kako treba.

troškovi su nam iverica, medijapan,vide, farba, 2 nova lustera i to je to :)
ove finese neću ubrajati jer su proizvoljne odn neke zavjese, naljepnice itd.

vremena nam je jako punoooo oduzelo ali ionako bolje da smo doma radili nego izlazili van :D

ako nekome treba elaborat vrlo rado ću ga poslat na mail jer ne znam ovdje postavljat niti slike niti dokumente.

ugl hvala svima na pomoći i ako treba nekome nešto na raspolaganju sam.


Vrh
   
PostPostano: 03 svi 2018 13:18 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen/a: 18 ruj 2009 23:19
Postovi: 7228
Lokacija: Osijek
:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: :clap: :clap:


Vrh
   
PostPostano: 03 svi 2018 15:13 
Offline
Zen kampist

Pridružen/a: 01 lip 2012 08:24
Postovi: 1349
Lokacija: Zagreb - Delnice
A di su slike? Daj da to vidimo.


Vrh
   
PostPostano: 03 svi 2018 15:52 
Offline
trudi se

Pridružen/a: 08 ožu 2017 01:59
Postovi: 27
Sve slike su u elaboratu. Ja cu drage volje to postavit ovdje ali stvarno ne znam kako


Vrh
   
PostPostano: 03 svi 2018 21:52 
Offline
kamperska gerijatrija

Pridružen/a: 31 srp 2013 18:20
Postovi: 717
https://postimages.org/

ovdje se prijaviš i uploadaš slike koje onda sistem copy paste ubacuješ ovamo


Vrh
   
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 248 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 9 10 11 12 13 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
HR (CRO) by Ančica Sečan